Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

04.04.2019.
Обавјештења

Десета школа директора и педагога предшколских установа и основних школа

Дјеца у Српској имају добро знање, али увијек може боље, каже министар просвјете и културе Српске. Одговорност је, поручује Наталија Тривић, на свим запосленим у наставно-образовном процесу.

До најбољих политика у образовању долази се заједничким креирањем и радом. О најбољим праксама заједничког рада и унапређења образовног система, говорило се на Десетој школи директора и педагога основних и предшколских установа у Српској.

"Вријеме је да се консолидујемо да видимо шта нам је све спремно за наредну школску годину, да видимо шта је оно гдје треба да се усмјеравамо и у наставном плану и програму и у организацији. Заправо свему ономе што треба да донесе најбоља знања за ученике основних школа и здрав раст и развој дјеце у предшколским установама", истакла је Наталија Тривић, министар просвјете и културе Републике Српске.

Вредновање квалитета рада ученика, наставника и школа и демографска политика, основне су теме Десете школе директора и педагога Српске.

"Ми ћемо до краја маја већ извршити спољашње вредновање у десет основних школа, а имамо још у обавезу да урадимо у још 30 до септембра мјесеца", нагласио је Предраг Дамјановић, директор Републичког педагошког завода Републике Српске.

"Бројна питања из те области су врло занимљива. Ми говоримо о томе како наставници могу процјењивати анагажовање ученика у васпитно-образовном процесу, како то да прате, како да оцјењују", рекао је Драго Бранковић, предсједник Друштва педагога Републике Српске.

Да су овакви семинари и те како корисни тврди руководство основних школа и предшколских установа у Српској. Прилика је то, кажу, да ријеше све недоумице и унаприједе квалитет рада.

"Можемо да размијенимо утиске, мишљења, да на неки начин директно питамо наше ресорно министарство и Републички педагошки завод оно што нас интересује и оно што нас мучи", нагласила је Вања Субашић, директор Основне школе "Вук Караџић" Витковци.

"Имамо прилику да се на лицу мјеста упознамо и са законским процедурама и са правилницима и да укажемо на недостатке који су актуелни", истакао је Милован Вујичић, директор ЈУ Дјечији вртић "Невен", Челинац.

Десета школа директора и педагога основних школа и предшколских установа у Српској окупила је више од 350 учесника. Школу организује Републички педагошки завод и Друштво педагога Српске.

Учеснике десете школе директора и педагога предшколсих установа и основних школа у име српског члана предсједништва БиХ је поздравио је његов савјетник проф.др Срђан Перишић. О демографској политици у Републици Српској учесницима семинара је говорио проф.др Драшко Маринковић.

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica