Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

06.07.2021.
Обавјештења

Промовисана књига "Проговори да видим ко си"

У Вијећници Банског двора у Бањалуци одржана је промоција књиге "Проговори да видим ко си" аутора Слободана Роксандића.

Књига "Проговори да видим ко си" замишљена је да кроз интерактивни садржај, са пуно примјера и најзначајнијих говорника данашњице, пружи прилику за препознавање модела доброг изражавања који се могу примијенити у говору.

Ову књигу су издали Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске и београдско удружење "Изражајност".

Директор Завода за уџбенике и наставна средства Бојан Ђенић рекао је књига намијењена ученицима и наставницима у основним и средњим школама, али и широј јавности, посебно оним који се баве јавним наступом и говором.

На  основу стручног мишљења Републичког педагошког завода, Министарство просвјете и културе Српске ову књигу одобрило је као додатно наставно средство.

Роксандић је навео да се дуго бави дикцијом и да је годинама, радећи на семинарима и радионицама, увидио колико је култура говора запостављена.

- Радећи са дјецом и наставницима дошао сам на идеју да ту празнину надомјестим и да као свог савезника искористим нове технологије, тако да је најважнији дио књиге њена мултимедијалност и интерактивност, јер има више од 20 аудио и видео лекција, као и своју платформу која се стално ажурира - рекао је аутор.

Директор Педагошког завода Српске Предраг Дамјановић рекао је ово пројекат на који је дато позитивно мишљење и да представља необавезно наставно средство у Српској.

- Ово је јако битан приручник зато што је императив заштита српског језика на нашим просторима, а уз то је потребно и да имамо правилан изговор. Ако ми не заштитимо свој језик, сигурно га неће заштитити други - нагласио је Дамјановић.

 Промоција књиге је изазвала велико инетерсовање.

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Сајт Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica