+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Опште новости

Дамјановић у посјети Чешкoj

Датум: 17.05.2019. године

Директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић се налази у посјети Храдец Кралове регији у Чешкој која има потписано низ споразума о сарадњи са Републиком Српском. Циљ ове посјете је сарадња образовних институција у школа Републике Српске и регије Храдец Кралове.

Бердухова и Дамјановић са делегацијама Владе региона Храдец Кралове (Фото: РТРС)

Поред директора Дамјановића делегацију из Републике Српске чине директори Техничке школе Градишка, Машинске школе Приједор и Пољопривредне школе Бања Лука.

Сарадња у области образовања је успостављена у септембру 2018. године када је министарка просвјете, спорта и културе и група директора школа Храдец Кралове била у посјети Републици Српској.

Током посјете разговараће се о образовним системима Чешке и Републике Српске са акцентом о средњем стручном образовању и извођењу праксе ученика код послодаваца.

Бердухова и Дамјановић на састанку у Влади региона Храдец Кралове(Фото: РТРС)

Делегацију Републике Срске је у сједишту Владе регије Храдец Кралове примила подпредсједница Владе и министарка образовања, културе и спорта мр Мартина Бердухова.

По програму посјете биће посјећене: Средња стручна ветеринарска школа, Специјална предшколска установа, основна и средња школа, Пољопривредна школа, Медицинска школа, Tехничка школа и Средња школа за прераду камена и вајарство.

Извор: РТРС

Архива обавјештења

Е-Настава

Детаљније

Култура памћења

Детаљније

Корисни линкови

Корисни линкови

Детаљније