+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Опште новости

Влада Републике Српске прихватила информацију о реорганизацији РПЗ-а

Датум: 20.09.2019. године

Влада Републике Српске прихватила је данас, на 38. сједници, у Бањалуци информацију о реорганизацији Републичког педагошког завода Републике Српске. На сједници Владе информацију о реорганизацији Pепубличког педагошког завода је образложио директор др Предраг Дамјановић.

Влада Републике Српске усвојила је Информацију о унапређивању квалитета рада Републичког педагошког завода кроз реорганизацију, те задужила Министарство просвјете и културе да у сарадњи са Републичким педагошким заводом дефинише правце реорганизације рада ове установе у складу са новим потребама васпитно - образовне праксе.

Поред савјетодавно - инструктивног рада и надзора над радом предшколских установа, основних и средњих школа, умјетничких школа, шкoлa/установа за школовање дјеце са сметњама у развоју и домова ученика, те развоја наставних планова и програма, посебна пажња Републичког педагошког завода биће усмјерена на јачање развојно - истраживачких задатака и активности систематског развоја, унапређивања и вредновања квалитета васпитања и образовања у Републици Српској.

Процес промјена у Републичком педагошком заводу треба да иде у правцу реорганизације постојећих унутрашњих организационих јединица - одјељења, с циљем да се, поред стручног надзора над радом васпитно - образовних установа, ојача дјеловање и рад Завода у погледу унапређивања и подршке развоја и вредновања квалитета у васпитању и образовању.

Потреба за унапређивањем квалитета рада Републичког педагошког завода кроз реорганизацију у складу је са Стратегијом развоја образовањa Републике Српске за период 2016 - 2021. године.Архива обавјештења

Е-Настава

Детаљније

Култура памћења

Детаљније

Корисни линкови

Корисни линкови

Детаљније