+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Опште новости

ПРОСЛАВА ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 2020. године

Датум: 29.10.2019. године
Власеница ће бити домаћин прославе Дана Републике – договорено је на састанку директора Републичког педагошког завода Републике Српске др Предрага Дамјановића са директорима Предшколске установе „Први кораци“ Маријом Тодоровић, Основне школе „Вук Караџић“ Данком Милић Кезуновић и Средњошколског центра „Милорад Влачић“ Гораном Ђурићем.

Двосатном састанку који је уприличен у власеничкој општини присуствовали су и Данијела Дамљановић, шеф кабинета начелника, као и тим професора који ће бити задужен за организацију и реализацију пригодног програма.

Др Предраг Дамјановић, директор Републичког педагошког завода Републике Српске, истакао је да је састанак био конструктиван и да су договорени предстојећи кораци.

„Послије централне прославе Дана Републике, која је у Бањој Луци 09.01.2020. године, ова манифестација је друга по значају у нашој држави, и с обзиром да се трудимо да сваке године нека друга локална заједница буде њен домаћин и организатор, ове године та част је припала Власеници. Републички педагошки завод је већ предузео одређене кораке, тачније већ почетком октобра расписани су литерарни и ликовни конкурс, а рок за доставу радова је 6. децембар. Након тога, стручна комисија ће изабрати најбоље радове које ће до краја децембра доставити у Власеницу, како би била припремљена изложба ликовних и литерарних радова. За 11. јануар је предвиђена свечана Академија посвећена Републици Српској на којој ће, у присуству највиших републичких званичника, бити уручене награде и похвале најуспјешнијим, које ће обезбиједити локална заједница. Власенички просвјетари имају задатак да припреме пригодан културно-умјетнички програм, а ја не сумњам да ће то бити права празнична академија и порука свима онима који посљедњих година покушавају да омаловаже Дан Републике Српске, да ћемо га обиљежавати као и до сада, на најбољи могући начин, да би сви наши ученици, од најмлађих из предшколских установа, до средњошколаца, схватили и знали његов значај“, истакао је Дамјановић.

Данка Милић Кезуновић, директор Основне школе „Вук Караџић“ , каже да је повјеравање једног оваквог задатка Власеници велика част.

„Ми имамо велику обавезу да припремимо свечану Академију, али ово је изврсно за промоцију не само наших школа, него и наше локалне заједнице. Да се на образовању у Власеници много ради, то се види на сваком кораку, а ово је један од видова наше успјешне сарадње са Општином Власеница, али и са Републичким педагошким заводом, и са поносом можемо рећи да смо домаћини предстојећег Дана Републике“, била је јасна Милић Кезуновић , која је додала да, с обзиром да су њени основци често награђивани на разним ликовним и литерарним конкурсима у земљи и иностранству, очекује да ће један од њих бити на бини и 11. јануара.

На састанку се, поред организације ове манифестације, разговарало и о другим темама важним за образовање, сазнали смо од Горана Ђурића, директора Средњошколског центра „Милорад Влачић“.

„Поред дефинисања протокола и наших задужења, искористили смо прилику да поразговарамо о стандардима занимања, увођењу нових струка и смјерова и неким питањима везаним за тимове за подршку. Према Закону о средњем образовању и васпитању свака школа је дужна да формира тимове за подршку који ће да прате и раде са надареним и талентованим ученицима и данас смо добили неке информације везано за тестирање, односно провјеру надарености и талентованости ученика, и мислим да ће у наредна два-три мјесеца, у договору са Удружењем педагога и психолога бити креирани једнообразни тестови и прослијеђени средњим школама, како бисмо ми могли да радимо и тај посао“, казао је Ђурић, који је сигуран да ће сви ученици и професори са великом љубављу и одговорношћу припремити прославу Дана Републике.

Послије састанка, директор Дамјановић је обишао Средњошколски центар „Милорад Влачић“ и градилиште ђачког и студентског дома.Архива обавјештења

Е-Настава

Детаљније

Култура памћења

Детаљније

Корисни линкови

Корисни линкови

Детаљније