Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

24.08.2020.
Обавјештења

Дамјановић: Битно да дјеца иду у школу; Изазов и пред наставницима

Директор Републичког педагошког завода Српске Предраг Дамајновић истакао је гостујући у емисији Актуелно наше телевизије да је убијеђен да уколико се буду поштовале препоручене епидемиолошке мјере школска година почети на најбољи могући начин.

- Што се тиче Завода сматрамо да је најбоље дјеца иду у школу из много разлога - рекао је Дамјановић.

Истакао је да је здравље дјеце најважније, али да је исто тако битна и социјализација, дружење, физичка активности, као и емпатија код дјеце.

- Све то утиче на здравље ученика и због тога је битно да они иду и физички буду присутна у школи - истакао је Дамјановић.

Навео је да ће дужина трајања часа можда навести наставнике на другачије методе рада.

- Они сада, будући да ће час трајати 20 или 30 минута, морају да се усредсреде на оно што је најважније, и самим тим они ће се другачије морати припремати за наставу - каже директор Републичког педагошког завода Српске.

Истакао је да ће се многе ситуације рјешавати у ходу, јер је немогуће предвидјети шта ће се дешавати у наредном периоду.

- Апеловао сам на директоре да се поштују препоручене епидемиолошке мјере. Уколико буде мањкавости у току рада, они знају гдје и коме се треба обратити. Немојте импровизовати ништа, поштујте мјере које постоје! - поручио је Дамјановић.

Извор: РТРС

 

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Сајт Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica