Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

21.01.2022.
Обавјештења

ЗИМСКА ШКОЛА ФИЗИКЕ, ТРЕБИЊЕ 2022

Друштво физичара источне Херцеговине, уз помоћ компаније Swisslion Требиње, градом Требињем, Гимназијом „Јован Дучић“, РПЗ-ом и Факултетом за произоводњу и менаџмент, организовало је и реализовало четврту Зимску школу физике од 10. до 14. јануара 2022. године.

Овогодишња школа физике је била најмасовнија до сада, окупила је око 60 ученика. Од тога је 40 ученика било из разних крајева РС (Бијељина, Бања Лука, Нови Град, Источно Сарајево, Рудо, Добој, Фоча, Гацко, Приједор...) и двоје из Алексинца (Србија),  преко 20 ученика је било из Требиња. За 22 ученика изван Требиња, Друштво је обезбједило бесплатан смјештај и храну.

 

Седморо професора је било задужено за реализацију Зимске школе. Тројица из Требиња, по једно из Бијељине, Алексинца и Ниша, као и просвјетни савјетник за физику из РПЗ-а. Током сваког дана, у пријеподневном термину су била организована теоријска предавања током којих су рјешавани  занимљиви и такмичарски задаци. У послијеподневном термину организоване су лабораторијске вјежбе, као и научно-популарна предавања која је ове године одржао проф. др Бранислав Кисачанин.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У току Зимске школе физике је такође организован туристички обилазак Требиња и музеја Херцеговине. Такође, организован је и обилазак Мостара.

 

 

 

 

 

 

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica