Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

22.02.2023.
Обавјештења

КОНФЕРЕНЦИЈА о спољашњем вредновању квалитета васпитно-образовног рада основних и средњих школа

Републички педагошки завод је организовао дводневну конференцију о спољашњем вредновању квалитета васпитно-образовног рада основних и средњих школа Републике Српске која је одржана 08.02.2023. године за представнике 63 основне школе и 09.02.2023. године за представнике 31 средње школе. Конференција је одржана у просторијама СШЦ „Гемит Аперион“ Бања Лука и оба дана је трајала од 10.00 до 14.30 часова.

Поред представника школа и представника Републичког педагошког завода конференцији су присуствовали представници Министарства просвјете и културе Републике Српске. Директор Републичког педагошког завода, доц. др Предраг Дамјановић је поздравио присутне и говорио је о значају вредновања квалитета рада школа као важног сегмента осигурања квалитета. Првог дана конференције, присутне је поздравила доц. др Наташа Цвијановић, помоћница министра просвјете и културе Републике Српске за предшколско и основно васпитање и образовање. Другог дана конференције, присутне је поздравила Јасмина Болобан, помоћник министра просвјете и културе Републике Српске за средње образовање и васпитање и образовање одраслих. Говориле су о значају вредновања квалитета рада школа. Квантитативну и квалитативну анализу спољашњег вредновања квалитета рада школе су присутнима презентовали инспектори-просвјетни савјетници из Одјељења за вредновање квалитета васпитно образовног рада.

 

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica