Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

24.05.2024.
Обавјештења

Републички педагошки завод Републике Српске реализовао обуке за примјену новог Протокола за заштиту дјеце од насиља, занемаривања и злостављања

У периоду од 24. априла до 21. маја 2024. године Републички педагошки завод Републике Српске реализовао је обуке за примјену новог Протокола за заштиту дјеце од насиља, занемаривања и злостављања. Обуке су организоване за директоре, стручне сараднике и чланове мултисекторских тимова регија Бања Лука, Добој, Семберија, Бирач, Сарајевско-романијска и Херцеговина. Обуци је присуствовало 138 васпитно-образовних радника из 30 основих и средњих школа Републике Српске.

Поред упознавања учесника обуке са садржајем и начином примјене Протокола за заштиту дјеце од насиља, занемаривања и злостављања, кроз практичне радионице учесници су имали прилику да се ближе упознају са значајем рада мултисекторских тимова у школама ради остваривања ефикасније сарадње школе са домовима здравља, центрима за социјални рад, полицијом и другим ресурсима заједнице у јачању превенције, идентификовања ученика са потребом подршке у развоју и васпитном дјеловању и ефикаснијег рјешавања случајева насиља и злостављања.

Поред инспектора-просвјетних савјетника из Републичког педагошког завода и представника Министарства просвјете и културе Републике Српске, обуку су реализовали и представници Катедре за психологију на Филозофском факултету Универзитета у Бањој Луци и Друштва психолога Републике Српске. 

 

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica