Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

24.08.2016.
Обавјештења

Семинар у Институту Јад Вашем у Јерусалиму

Група професора српског језика и историје који раде у средњим школама Републике Српске са представницима Републичког педагошког завода, као и групом професора из Републике Србије, боравила је у Институту Јад Вашем у Јерусалиму у Израелу од 22. јула до 1. августа. Представници Института су организовали семинар који се бави истраживањем Холокауста, те организовали низ предавања на ову тему. Семинар су званично отворили амбасадори Србије и Босне и Херцеговине у Израелу и директор Републичког педагошког завода из Републике Српске.

Боравећи у Јерусалиму професори из Републике Српске су се упознали са методологијом образовања о Холокауста која је примјењива и на подучавање других тема. Републички педагошки завод ће са свим професорима који су прошли ову обуку у Институту Јад Вашем одржати семинар са циљем упознавања и проширивања компетенција које се односе на изучавање страдања Срба, Јевреја, Рома и других народа на подручју Републике Српске.

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Сајт Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica