Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

15.11.2016.
Обавјештења

АНУРС, Академија поводом 100 годна смрти Петра Кочића

 
11.11.2016. године
 
Aкадемија наука и умјетности Републике Српске и Српска академија наука и уметности, према предвиђеном Програму сарадње за 2016. годину, организoвале су свечану академију поводом стогодишњице смрти Петра Кочића. Свечана академија одржана је 10. новембра 2016. године у Великој сали АНУРС-а, са почетком у 19.00 часова. Академији су присуствовали бројне личности из јавног живота Републике Српске. У уводном дијелу, скупу се обратио академик Љубомир Зуковић, потпредсједник АНУРС-а, и господин Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске.  Потом је Горан Петровић, дописни члан САНУ-а, бесједио на тему „Причање приче којом се човек исправља“, а  проф. др Станиша Тутњевић, дописни члан АНУРС-а, на тему „Топоси косовског мита у дјелу Петра Кочића“. Aкадемији је присуствовао директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић. Културно-умјетнички дио свечане академије припремила је Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци.

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Сајт Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica