Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

15.11.2016.
Обавјештења

Уручене награде побједницима ученичког конкурса о 25 година постојања скупштине

Датум: 14.11.2016 - 13:15
 
 
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић уручио је данас награде побједницима конкурса за ученике основних школа из Републике Српске, уприличеног поводом обиљежавања 25. годишњице од оснивања парламента Српске.
 
Обраћајући се побједницима конкурса, за које је данас приређен пријем у Народној скупштини, предсједник Чубриловић нагласио је да од велике важности што су се у прославу овог јубилеја укључили и ученици из свих наших основних школа. Он је подсјетио да је обиљежавање овог јубилеја почело 24. октобра, одржавањем свечане сједнице парламента, на дан кад је прије 25 година доносена одлука о формирању Скупштине српског народа у БиХ. Према његовим ријечима, разне активности, везане за обиљежавање јубилеја, трајаће све до 9. јануара и Дана Републике.
 
- Од велике је важности што су у обиљежавању 25 година од оснивања скупштине учествовали и ученици и њихови наставници, јер Народна скупштина, као највиши уставотворни, законодавни и представнички дом, манифестује вољу свих грађана Републике Српске. Поносни смо због тога што је чак 1023 ученика написало литерарни рад на ову тему, а њих 723 направило ликовни рад о томе. Сви они су заслужили похвале због тога - рекао је Чубриловић, захваљујући се свим учесницима конкурса што се на овај начин придржили обиљежавању овог јубилеја.
 
 
Предсједник НСРС, Недељко Чубриловић и директор Републичког педагошког завода Републике Српске др Предраг Дамјановић разгледају изложбу ученичких радова
 
Одбор за обиљежавање 25 година скупштине и Републички педагошки завод расписали су почетком септембра ове године литерарни и ликовни конкурс за основношколце у Републици Српској, на задату тему обиљежавања овог јубилеја. На конкурс је, свеукупно, пристигло око 1.800 радова, а првопласирани су награђени и са новчаном наградом од по 500 КМ.
 
Прву награду, у категорији литерарних радова, освојила је Никола Милошевић, ученица шестог разреда из О.Ш. "Јован Цвијић" из Дрињаче код Зворника, другонаграђена је Милица Јованић, ученица седмог разреда О.Ш. "Вук Караџић" из Новог Града, а трећа награда је отишла у руке Софије Видовић, ученице седмог разреда О.Ш. "Змај Јова Јовановић" из Бањалуке.
 
Истовремено, за најбољи ликовни рад проглашена је слика која је заједничко дјело група ученика осмог разреда О.Ш. "Свети Сава" из Билеће (Милица Леро, Елена Табаковић, Дајана Самарџић и Сара Јањушевић). Другу награду добила је Кристина Пљеваљчић, ученица деветог разреда О.Ш. "Алекса Шантић" из Војковића, а трећу Никола Новаковић, ученик деветог разреда О.Ш. "Сутјеска" из Модриче.
 
У знак признања младим ауторима, најбољи ликовни радови овог конкурса изложени су у холу Народне скупштине. Уручењу награда је присуствовао директор Републичког педагошког завода Републике Српске др Предраг Дамјановић.

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Сајт Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica