+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Обавјештење о Плану савјетовања у августу 2019. године

Више информација

ДАНАС И СУТРА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА МАЛА МАТУРА

Више информација

РТРС и РПЗ припремају квиз

Више информација

Дамјановић у посјети Чешкoj

Више информација

Збирке задатака за провјеру ученичких постигнућа ученика петог разреда

Више информација

Мала матура у Републици Српској обавезна школске 2020/21. године

Више информација

Потребан јединствен буквар у свим земљама гдје живе Срби

Више информација

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Обавјештења

Успјешна реализација пројекта "Енергетске ефикасности"

Датум: 07.06.2017. године

Предсједница Владе Жељка Цвијановић је данас, заједно са начелником општине Прњавор Дарком Томашем и директором Основне школе "Никола Тесла" Војином Глувићем, пресјецањем врпце озваничила почетак рада овог школског објекта након реконструкције у оквиру пројекта "Енергетска ефикасност у Републици Српској", чија је вриједност око 700.000 КМ.

Фото: СРНА, Директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић је присуствовао завршетку пројекта "Енергетска ефокасност" и Дану ученичких постигнућа.

Она је нагласила да се пројекат "Енергетска ефикасност у Републици Српској" финансира из кредитних средстава Свјетске банке, уз изузетно повољне услове.

"Рок отплате је 25 година, грејс период пет година, а каматна стопа износи од 1,25 до максимално 1,40 одсто. То су изузетно повољна средства која служе сврси", рекла је Цвијановићева новинарима у Прњавору.

Она је нагласила да би било тешко нека друга средстава мобилисати на овај начин и истовремено се упустити у велике пројекте на 30 локација са 30 објеката.

Свечаности, која је уприличена и поводом Дана ове школске установе, присуствовала је и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић која је нагласила да Влада Српске кроз пројекат "Енергетске ефикасности" у Републици Српској финансира 31 објекат из области образовања и здравства.

"Влада Републике Српске проводи мјере енергетске ефикасности јер је то обавеза по уговорима које је раније закључила. Водимо рачуна о заштити природне средине јер оваквим инсталацијама умањују се материјални трошкови у објектима од 40 до 50 одсто. Ових пројеката ће у наредној години бити још", најавила је Голићева.

Говорећи о реконструкцији зграде Основне школе "Никола Тесла" у Прњавору, Голићева је рекла да је вриједност радова око 700.000 КМ, а да ће преласком на нови систем гријања материјални трошкови школе бити значајно смањени.

"Урађена је термичка изолација, фасада, замијењени прозори, врата, радијаторски вентили, као и котао за централно гријање. Ово је поклон Владе Републике Српске општини Прњавор", нагласила је она.

Начелник општине Дарко Томаш рекао је да је ово један од првих пројеката које је Влада Републике Српске у задњих шест мјесеци реализовала на подручју ове локалне заједнице.

"Ово је један од показатеља да Влада Републике Српске жели добро општини Прњавор. У сарадњи са Владом и у наредном периоду наставићемо да реализујемо пројекте о којима већ постоји договор", истакао је Томаш.

Директор школе Војин Глувић захвалио је Влади Српске на помоћи да школа уђе у пројекат реконструкције.

"Школа која је изграђена 1979. године била је у лошем стању, али је захваљујући Влади Републике Српске, а прије свега премијерки Цвијановић ушла у овај пројекат и сада је обновљена", рекао је Глувић.

Прослави Дана школе присуствовали су и министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић и директор Педагошког завода Републике Српске Предраг Дамјановић.Архива обавјештења