+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

ПРОСЛАВА ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 2020. године

Више информација

Сарадња у обрaзовању Србије и Српске

Више информација

Календар такмичења за 2019/20. годину

Више информација

Почиње емитовање квиза "Научи се, човјече": До знања кроз игру

Више информација

Влада Републике Српске прихватила информацију о реорганизацији РПЗ-а

Више информација

Почео рад комисија за израду стандрарда занимања

Више информација

ДАНАС И СУТРА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА МАЛА МАТУРА

Више информација

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Обавјештења

ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ ПОБЈЕДНИКЕ РЕПУБЛИЧКИХ ТАКМИЧЕЊА

Датум: 16.06.2017. године

Бања Лука, 15.06.2017. године

Директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић на свечености поводом пријема побједника републичких тaкмичења.

Више од 300 ученика основних и средњих школа, побједника републичких такмичења присуствовало је данас пријему који су њима у част организовали Министарство просвјете и културе Републике Српске у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта.

Пријему је поред директора Републичког педагошког завода др Предрага Дамјановића, директора Завода за уџбеника и наставна средства Републике Српске Раде Ристовића, ресорних министара, Дане Малешевића и Јасмине Давидовић, присуствовала и предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.

Предсједница Цвијановић нагласила је да су институције свјесне да су ученици побједници ресурси Републике Српске, али и да жели да вјерује да смо и ми као институција олакшали постизање тог успјеха.

"Овакви догађаји и манифестације треба да покажу да ми водимо рачуна о успјешним ученицима и да имамо потребу да искажемо поштовање према онима који су у својим раним годинама схватили да треба да прођу кроз такмичења и да теже и иду ка успјеху", истакла је предсједница Цвијановић.

Она је исказала захвалност ученицима, наставницима и родитељима који су дио тог успјеха. "Пријем у Влади Републике Српске је прилика да Влада и надлежна министарства покажу најуспјешнијим ученицима да препознају њихов рад и да их подржавају на путу успјеха у даљем школовању", рекао је министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић.

Он је истакао да је свака инвестиција у образовање инвестиција у будућност.

"Сигуран сам да ће из ове генерације побједника изнићи они који ће даље наставити да развијају и воде Републику Српску", нагласио је министар Малешевић.

Министар породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић истакла је да су ови ученици примјер својој генерацији и велика мотивација да вриједно уче и раде.

Побједницима су додијељена признања а Завод за уџбенике и наставна средства обезбиједио је књигу за сваког ученика. Признања побједницима уручили су књижевник Данијел Гатарић, глумац бањолучког Студентског позоришта Слободан Бобар, чланице квартета "Флутете" Сунчица Лончар, Наташа Вукојевић и Деана Симић те некадашњи тенисер а сада тениски тренер Бојан Вујић.

Пријем је организован за 30 ученика основне школе који су остварили прво мјесто на републичком такмичењу из: математике, физике, информатике, српског језика, енглеског језика, француског језика, руског језика, православне вјеронауке, такмичења у саобраћају, за ликовни и литерарни рад посвећен Дану Републике Српске, за ликовни и литерарни рад посвећен страдању и сјећању на невине жртве у концентрационом логору Јасеновац – Доња Градина, за литерарни рад посвећен Дану Војске Републике Српске, за литерарни рад посвећен 25 година Народне скупштине Републике Српске те за ликовни и литерарни рад посвећен безбједности дјеце у саобраћају.

Међу побједницима је 39 ученика средњих школа, који су остварили прво мјесто на републичком такмичењу из: математике, физике, информатике, српског језика, енглеског језика, француског језика, руског језика, угоститељства и туризма, књиговодства, монетарне економије и банкарства, пољопривреде, машинства и обраде метала, за ликовни и литерарни рад посвећен Дану Републике Српске те за ликовни и литерарни рад посвећен страдању и сјећању на невине жртве у концентрационом логору Јасеновац – Доња Градина.

Велики број побједника је из музичких такмичења – 101 а они су остварили прво мјесто на такмичењима музичких школа у различитим категоријама и на различитим инструментима: виолина, гитара, хармоника, виолончело, тамбура, контрабас, клавир итд.

Министарство породице, омладине и спорта провело је спортска такмичења па је пријему присуствовало и 206 побједника у спортским дисциплинама: атлетика, спортска гимнастика, фудбал итд.

Министарство просвјете и културе од 2008. године организује пријем у Влади Републике Српске за ученике – побједнике републичких такмичења у различитим дисциплинама које изучавају у оквиру наставе.Архива обавјештења