+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

ПРОСЛАВА ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 2020. године

Више информација

Сарадња у обрaзовању Србије и Српске

Више информација

Календар такмичења за 2019/20. годину

Више информација

Почиње емитовање квиза "Научи се, човјече": До знања кроз игру

Више информација

Влада Републике Српске прихватила информацију о реорганизацији РПЗ-а

Више информација

Почео рад комисија за израду стандрарда занимања

Више информација

ДАНАС И СУТРА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА МАЛА МАТУРА

Више информација

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Обавјештења

Градоначелник града Бања Лука одржао састанак са дирекором Републичког педагошког завода и директорима основних школа Града Бања Лука

Датум: 31.08.2017. године

Градоначелник Игор Радојичић, одржао је данас у Градској управи са директорима бањалучких основних школа. Главна тема разговора био је предстојећи почетак школске године и у том свјетлу припреме које су обављене како би школе спремно дочекале ђаке у школској 2017/18. години.

Бања Лука, 30.08.2017. године, директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић, предсједник Актива директора основних школа Мирослав Попржен и градоначелник мр Игор Радојичић се обраћају медијима по завршетку састанка.

Градоначелник Игор Радојичић, одржао је данас у Градској управи са директорима бањалучких основних школа. Главна тема разговора био је предстојећи почетак школске године и у том свјетлу припреме које су обављене како би школе спремно дочекале ђаке у школској 2017/18. години. Иако Град нема директних надлежности над радом школа, ове године учествујемо у финансирању и суфинасирању различитих радова у више основних школа. Ријеч је о пет школа, а ту су и средства за комуналне и инфраструктурне радове. Неке од пројеката кандидовали смо и према међународним организацијама. Још од прошле године, разматрамо питање уписног подручја Старчевица гдје је ОШ "Бранко Радичевић", по броју ђака, највише загушена и има проблем организовања наставе. Слиједи још једна процјена надлежног Одјељења, односно да ли се неким прерасподјелама може постићи одговарајући ефекат или је коначно рјешење градња још једног школског објекта – казао је градоначелник Радојичић.

Он је нагласио да је дио састанка био посвећен безбједности дјеце у саобраћају и још једанпут позвао све учеснике у саобраћају, посебно возаче, да додатно буду опрезни, јер ће од петка велики број наших најмлађих суграђана бити на улицама и тротоарима. Радојичић је додао да је Град Бања Лука припремио низ акција којима ће возаче упозорити да су од петка на улицама ученици у великиом броју и да се на њих мора посебно пазити.

Предсједник Актива директоа основних школа, Мирослав Попржен, нагласио је да су све градске основне школе спремне за почетак наставе. Он је рекао да је Град до сада маскимално подржавао рад свих основних школа.

- Остављена је могућност да школе преко савјета мјесних заједница аплицирају за неке мање пројекте, односно за санацију мањих оштећења у школама. Такође, покренули смо питање да ли се сљедеће године у буџету могу планирати средства за сеоске школе које имају властито гријање, односно да им се дио трошкова субвенционише – навео је Попржен.

Директор Републичког педагошког завода, Предраг Дамјановић, извјестио је градоначелника о томе које новине ће Завод унијети у наставни процес у наступајућој школској години, потенцирајући предмете српски језик и историју за 9. разред основне школе. Он је поздравио укључивање Градске управе у рјешавање инфраструктурних проблема у школама.Архива обавјештења