+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Актуелности

Познавање прошлости залог за будућност

Датум: 30.11.2018. године
Генерације ученика и студената које долазе треба да познају прошлост да би могли креирати будућност Републике Српске, речено је прекјуче у Бањалуци након потписивања меморандума о сарадњи у области успостављања и очувања културе сјећања и памћења у РС.

Меморандум су потписали директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић, директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић и декан бањалучког Филозофског факултета Бране Микановић.

Дамјановић је рекао да је важно да ђаци из Српске његују културу сјећања и памћења.

"Од ове школске године имамо нови наставни план и програм, као и уџбеник историје за девети разред у којем се говори о страдању Срба у 20. вијеку, догађајима из деведесетих година, те стварању Српске", казао је Дамјановић и додао да су урађене измјене и допуне наставних планова и програма у завршним разредима средњих школа из историје, те да је планирано да од наредне школске године буде примјењиван нови уџбеник.

Којић је рекао да је предвиђено формирање координационог тима у којем ће бити представници институција потписница. Микановић је истакао да ће меморандум допринијети да српском народу буде омогућено да своју националну историју развија као историју континуитета јер се, како каже, нажалост, на овим просторима сваке деценије пише нека нова историја.Архива обавјештења

Е-Настава

Детаљније

Култура памћења

Детаљније

Корисни линкови

Корисни линкови

Детаљније