+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Актуелности

Просвјетни радници општине Дервента прославили школску славу Светог Саву

Датум: 30.01.2019. године

Јубиларним десетим Светосавским балом, просвјетни радници општине обиљежили су школску славу Светог Саву.

Ове године је ОШ „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње била организатор и домаћин прославе.Славље је окупило велики број учитеља, наставника ,професора запослених у основним и средњим школама и Центру за дјецу са сметњама у развоју „Будућност“, а слављу су присуствовали и начелник општине са својим сарадницима ,православни свештеници, директори јавни установа и многи други гости који су заједно са домаћином преломили славски колач.

„Надам се да је овај догађај постао традиција и да ће наредне генерације просвјетних радника и наших ученика наставити светосавским путем“,рекао је директор осињске основне школе Жељко Стјепановић ,захвалио се свима који су помогли у организацији прославе и изразио увјерење да ће и школа ,која је домаћин идуће године, наставити са овом манифестацијом.

„Моје присуство овој прослави је једно велико хвала овим људима јер ово је групација од преко 250 просвјетних радника“, рекао је начелник Симић и додао: „ Ово је једна посебна војска и Дервента не треба да има страх ако видимо како у јаслицама и обданишту обликујемо дјецу за полазак у основну школу, да из основне школе у средњу пошаљемо добро формиране ђаке ,а да из средње пошаљемо на факултете и имамо задовољство да добијемо повратне информације да наша дјеца јако добро успијевају диљем БиХ,Србије и шире. Ми из власти имамо обавезу више и чинимо све да обезбиједимо тим младим људима радна мјеста .У којој мјери смо то урадили , показују неки параметри али никад није довољно“.

Сљедеће године домаћин је ОШ „19. април“ и како је истакла Елвира Миљић, директор школе, бити домаћин светосавског бала је велика част, задовољство и обавеза и изаразила увјерење да ће то сигурно добро урадити заједно са својим колективом те да ће бити добри домаћини.

Светосавској свечаности присуствовао је и директор Педагошког завода Републике Српске Предраг Дамјановић који се захвалио на позиву да присуствује јубиларном дружењу просвјетних радника Дервенте и обиљежавању Светог Саве.

„Ово је прилика да се захвалим начелнику општине што подржава ову манифестацију и мислим да је ово најбољи начин зближавања јер су укључени сви, ученици , наставници и родитељи и локална заједница,а нама из републичких институција је увијек драго када дођемо и присуствујемо нечему овако лијепом“, рекао је Дамјановић.Архива обавјештења

Е-Настава

Детаљније

Култура памћења

Детаљније

Корисни линкови

Корисни линкови

Детаљније