Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

03.07.2019.
Обавјештења

Изучавање патриотске историје и васпитна функција школе

На Педагошком форуму у Санкт Петербургу један од предавача је шеф-редактор журнала „РОДИНА“ Коц Игор Александрович, замједник главног уредника „Руска газета“ носилац међународног признања „Човјек године 2017.“ за изучавање руског историјског наслеђа. Тема предавања је „ Изучавање патриотске историје и утицај на подизање васпитне улоге школе“.

Предраг Дамјановић и Коц Игор Александрович

У журналу „РОДИНА“ о којем је говорио на Педагошком форуму објављен је интервју са потпуковником Сергејем Павловим комадантом батаљона руске војске који је 1999. преузео аеродром Слатина код Приштине и разлозима напуштања аеродрома. Директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић и господином Игор Александрович су се сложили да се у руске и српске школе не може вратити васпитна функција, ако се не изучава патриотска историја на којој су одрастале генерације Руса и Срба.

Директор Дамјановић је нагласио да Република Српска кроз измјене НПП-а за националну групу предмета настоји да развија и чува културу сјећања у образовном систему Републике Српске.

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Сајт Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica