Republički pedagoški zavod Republike Srpske

Miloša Obilića 39

78000 Banja Luka

Republika Srpska

05.06.2024.
Održan treći Sajam zanimanja Grada Doboja
U okviru Plana upisa učenika u prvi razred srednjih škola na području Grada Doboj za školsku 2024/2025. godinu organizovan je treći Sajam zanimanja dana 24.5.2024. godine. Na Sajmu se predstavilo šest škola: JU Gimnazija „Jovan Dučić“ , JU Ekonomska škola, JU Medicinska škola, JU Saobraćajna i elektro škola, JU Tehnička škola i JU Ugostiteljska i trgovinska škola. Učenici su predstavili svoje škole i u okviru škola smjerove kroz interesantan i zanimljiv način uz podršku profesora.
04.06.2024.
Izvještaj sa 22. Juniorske matematičke olimpijade
Juniorska matematička olimpijada za školsku 2023/24. godinu održana je na Saobraćajnom fakultetu u Doboju u subotu 1.6.2024. godine. Na takmičenju je učestvovalo 42 učenika, a od toga 15 iz Republike Srpske.
31.05.2024.
Izvještaj sa održanog Republičkog takmičenja školskih horova
Republičko takmičenje školskih horova realizovano je 25.05.2024. godine u JU UŠ „Vlado Milošević“ u Banjoj Luci. Na takmičenju je učestvovalo 207 učenika iz sedam regija Republike Srpske. Svojim programom predstavili su se horovi: JU OŠ „Petar II Petrović Njegoš“ Bileća, JU OŠ „Šamac“ Šamac, JU OŠ „Dvorovi“, Dvorovi, JU OŠ „Borisav Stanković“ Banja Luka, JU OŠ „Sveti Sava“ Zvornik, JU OŠ „Petar Kočić“ Prijedor i JU OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Istočna Ilixa.
24.05.2024.
Republički pedagoški zavod Republike Srpske realizovao obuke za primjenu novog Protokola za zaštitu djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja
U periodu od 24. aprila do 21. maja 2024. godine Republički pedagoški zavod Republike Srpske realizovao je obuke za primjenu novog Protokola za zaštitu djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja. Obuke su organizovane za direktore, stručne saradnike i članove multisektorskih timova regija Banja Luka, Doboj, Semberija, Birač, Sarajevsko-romanijska i Hercegovina. Obuci je prisustvovalo 138 vaspitno-obrazovnih radnika iz 30 osnovih i srednjih škola Republike Srpske.
07.05.2024.
Učenicima iz Republike Srpske srebrna i bronzana medalja sa održane 41. matematičke balkanijade
Na 41. Matematičkoj balkanijadi održanoj u Varni od 27. aprila do 2. maja učenici iz Republike Srpske Vuk Janković i Andrej Krčmar ostvarili su odličan rezultat i osvojili srebrnu medalju (Vuk Janković) i bronzanu (Andrej Krčmar).
24.04.2024.
Rezultati konkursa „Stradanje i sjećanje na nevine žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac - Donja Gradina“
Povodom obilježavanja dana sjećanja na nevino stradale žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac - Donja Gradina Spomen - područje Donja Gradina je u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom raspisalo nagradni konkurs za najbolji literarni i likovni rad.

Školski
kalendar

Kalendar za osnovnu školu
Kalendar za srednju školu

Detaljnije ikonica

Spisak
uxbenika

Uxbenici za osnovnu školu
Uxbenici za srednju stručnu školu
Uxbenici za gimnaziju

Detaljnije ikonica

Dobri primjeri različitih pristupa u nastavi

Detaljnije ikonica

Projekti
međunarodni projekti
i saradnja

Projekat Čitalići
Izučavanje o Holokaustu

Detaljnije ikonica

Predmeti od
nacionalnog značaja

Detaljnije ikonica

E-Nastava

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Republički pedagoški zavod, u saradnji sa Radio-televizijom Republike Srpske organizuje nastavu na daljinu putem televizijskog prenosa za učenikeu od prvog do devetog razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Detaljnije ikonica

Kultura
pamćenja

Kultura pamćenja je pokrenut u okviru poduhvata obrazovanja i stručnog usavršavanja nastavnog kadra u Republici Srpskoj

Detaljnije ikonica

Korisni
linkovi

Detaljnije ikonica

Korisni
materijali

Detaljnije ikonica