Republički pedagoški zavod Republike Srpske

Miloša Obilića 39

78000 Banja Luka

Republika Srpska

13.10.2021.
Manifestacija obilježavanja 30 godina Republike Srpske u Foči
Centralna manifestacija obilježavanja 30 godina Republike Srpske, koju organizuje Republički pedagoški zavod Srpske, biće održana u Foči početkom naredne godine, istaknuto je na sastanku direktora Zavoda Predraga Damjanovića i načelnika opštine Foča Milana Vukadinovića. Kao i prethodnih godina, prije centralne proslave Dana Republike Srpske Republički pedagoški zavod Srpske raspisaće javne konkurse za najbolje likovne i literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola, nakon kojeg će biti održane izložbe kao i svečana akademija.
07.10.2021.
Usavršavanje za nastavnike predmeta od nacionalnog značaja
Priručnici za nastavnike koji se tiču očuvanja nacionalnog identiteta i vrijednosti u kontekstu obrazovanja, uvođenje male i velike mature, saradnja u oblasti digitalnih uxbenika i digitalnih obuka – neke su od tema o kojima je direktor Republičkog pedagoškog zavoda RS Predrag Damjanović razgovarao u Beogradu sa direktorima Zavoda za unapređenje vaspitanja i obrazovanja i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Srbije.
06.10.2021.
Dr Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske gost emisije Živonosni istočnik TV Hram
Gost emisije Živonosni istočnik, 4.oktobra 2021. godine bio je gospodin Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske.
01.10.2021.
"Kako biti siguran na internetu" - takmičenje
Povodom Međunarodnog dana sigurnog interneta u 2022.godini, Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod organizuju takmičenje pod naslovom: "Kako biti siguran na internetu".
30.09.2021.
Sajam knjiga u Banjoj Luci
Na sajmu knjiga koji je održan u Banjoj Luci od 14. do 20.septembra 2021. godine, Zavod za uxbenike i nastavna sredstava je dodijelio nagradu Sova za najbolji neobjavljeni roman. Drugu nagradu je dodijelio direktor Republičkog pedagoškog zavoda dr Predrag Damjanović.
Video

Školski čas za 8. jun - za osmi razred

Video

Školski čas za 8. jun - od prvog do sedmog razreda

Video

Školski čas za 7. jun - od sedmog do osmog razreda

Školski
kalendar

Kalendar za osnovnu školu
Kalendar za srednju školu

Detaljnije ikonica

Spisak
uxbenika

Uxbenici za osnovnu školu
Uxbenici za srednju stručnu školu
Uxbenici za gimnaziju

Detaljnije ikonica

Projekti
međunarodni projekti
i saradnja

Projekat Čitalići
Izučavanje o Holokaustu

Detaljnije ikonica

Predmeti od
nacionalnog značaja

Detaljnije ikonica

E-Nastava

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Republički pedagoški zavod, u saradnji sa Radio-televizijom Republike Srpske organizuje nastavu na daljinu putem televizijskog prenosa za učenikeu od prvog do devetog razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Detaljnije ikonica

Kultura
pamćenja

Sajt Kultura pamćenja je pokrenut u okviru poduhvata obrazovanja i stručnog usavršavanja nastavnog kadra u Republici Srpskoj

Detaljnije ikonica

Korisni
linkovi

Detaljnije ikonica

Korisni
materijali

Detaljnije ikonica