Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

09.11.2023.
Завршена тродневна обука наставника из наставног предмета Основи предузетништва
У Бањој Луци је, 25. и 26. октобра, те 8. новембра 2023. године, одржана тродневна обука за око 40 наставника из 15 средњих школа с подручја Републике Српске, односно из бањалучке, приједорске и добојске регије, а који реализују наставу предмета Основи предузетништва. У сарадњи креатора пројекта „Бољом управом до бржег економског раста“ (ЕГГ2), којег имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ, а финансира Влада Краљевине Норвешке и Републичког педагошког завода Републике Српске креиран је програм обука који прати постојећи наставни план и програм с циљем јачања стручних и професионалних компетенција наставника који реализују наставу предмета Основи предузетништва.
06.11.2023.
Представљен Ђачки календар Републике Српске за 2024. годину
У четвртак, 2.11.2023. године Службени гласник Републике Српске у сарадњи са Републичким педагошким заводом Републике Српске представио је Ђачки календар Републике Српске за 2024. годину. Представљање календара уприличено је у Бањој Луци у пријатном амбијенту Стакленца, који је посебно за ову прилику био украшен ликовним радовима ученика.
06.11.2023.
Састанак са Активима директора основних и средњих школа и регионална конференција
Републички педагошки завод организовао је састанке са члановима Актива директора основних школа и Актива директора средњих школа регије Бања Лука и регије Приједор, 31. октобра у Бањој Луци, односно 01. новембра 2023. године у Српцу. На састанцима су представљене планиране активности Завода у 2024. години, учесници су упознати са динамиком реализације процеса спољашњег вредновања рада школа и размијењена су искуства о реализованим активностима дефинисаним Програмом мјера за јачање безбједности и спречавање насиља у школама и домовима ученика. Закључено је да се наведене активности реализују према плану, те да су усмјерене на јачање васпитне улоге школа и подизање нивоа безбједности ученика и запослених у школама.
01.11.2023.
Представници Републичког педагошког завода Републике Српске у посјети Темишвару
Чланови делегације Републичког педагошког завода Републике Српске, предвођени директорком Слађаном Танасић, боравили су у Темишвару, гдје су посjетили Савез Срба у Румунији, Српску гимназију „Доситеј Обрадовић”, а потом и Саборну цркву на Тргу уједињења.
27.10.2023.
Конкурс за избор најбољих литерарних и ликовних радова на тему „Република Српска”
Поводом обиљежавања Дана Републике Српске - Стефандана, Министарство просвјете и културе и Републички педагошки завод расписују Конкурс за избор најбољих ученичких ликовних и литерарних радова на тему „Република Српска”

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica