Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

23.06.2022.
Посјета општини Језеро
Директор Републичког педагошког завода Републике Српске доц. др Предраг Дамјановић 22.06.2022. године посјетио је општину Језеро и ОШ „Вук Караџић“ у овој општини.
23.06.2022.
Посјета школама у Добоју
Директор Републичког педагошког завода Републике Српске доц. др Предраг Дамјановић је у Добоју посјетио школе
23.06.2022.
Посјета ОШ „Свети Сава“ Брод
Директор Републичког педагошког завода Републике Српске доц. др Предраг Дамјановић и помоћник министра доц. др Наташа Цвијановић су 10.06.2022. године посјетили ОШ „Свети Сава“ Брод.
13.06.2022.
КАМП ЗА ТАЛЕНТОВАНЕ УЧЕНИКА И ПОБЈЕДНИКЕ РЕПУБЛИЧКИХ ТАКМИЧЕЊА
“Талент камп 2022" који је на Јахорини окупио више од 300 ученика од трећег до деветог разреда основне школе и средњошколце - побједнике републичких такмичења из цијеле Републике Српске, као и побједнике Малих олимпијских игара Републике Српске, вечерас је свечано отворила министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић, изразивши посебно задовољство да ће сви имати прилику да током три дана кампа на другачији начин стичу нова знања од еминентних стручњака из Републике Српске и Србије и то из различитих области природних, друштвених наука, умјетности и спорта.
03.06.2022.
„Талент камп 2022" - Нови подстрек ученицима из Републике Српске
Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић потврдила је да је све спремно за први камп за талентоване и даровите ученике основних и средњих школа из Републике Српске - „Талент камп 2022", који ће се одржати од 6. до 8. јуна 2022. године на Јахорини.
26.05.2022.
Јавна расправа о Законима
Министарство просвјете и културе Републике Српске је у уторак, 4. маја 2022. године организовали јвну расправу о Нацрту Закона о основном васпитању и образовању и Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о предшколском васпитању и образовању. Јавна расправа је одржана у Административном центру Владе Републике Српске. Јавној расправи је присуствовао директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић који се прије почетка јавне расправе обратио новинарима.
Видео

Ја свједочим

Видео

Тридесети рођендан Републике Српске! - Школска манифестација

Видео

Школски час за 8. јун - за осми разред

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica