Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

01.07.2024.
Јавни оглас о продаји моторног возила путем лицитације
На линковима испод овог текста се налази Јавни оглас, лицитација, правила као и образац.
05.06.2024.
Одржан трећи Сајам занимања Града Добоја
У оквиру Плана уписа ученика у први разред средњих школа на подручју Града Добој за школску 2024/2025. годину организован је трећи Сајам занимања дана 24.5.2024. године. На Сајму се представило шест школа: ЈУ Гимназија „Јован Дучић“ , ЈУ Економска школа, ЈУ Медицинска школа, ЈУ Саобраћајна и електро школа, ЈУ Техничка школа и ЈУ Угоститељска и трговинска школа. Ученици су представили своје школе и у оквиру школа смјерове кроз интересантан и занимљив начин уз подршку професора.
04.06.2024.
Извјештај са 22. Јуниорске математичке олимпијаде
Јуниорска математичка олимпијада за школску 2023/24. годину одржана је на Саобраћајном факултету у Добоју у суботу 1.6.2024. године. На такмичењу је учествовало 42 ученика, а од тога 15 из Републике Српске.
31.05.2024.
Извјештај са одржаног Републичког такмичења школских хорова
Републичко такмичење школских хорова реализовано је 25.05.2024. године у ЈУ УШ „Владо Милошевић“ у Бањој Луци. На такмичењу је учествовало 207 ученика из седам регија Републике Српске. Својим програмом представили су се хорови: ЈУ ОШ „Петар II Петровић Његош“ Билећа, ЈУ ОШ „Шамац“ Шамац, ЈУ ОШ „Дворови“, Дворови, ЈУ ОШ „Борисав Станковић“ Бања Лука, ЈУ ОШ „Свети Сава“ Зворник, ЈУ ОШ „Петар Кочић“ Приједор и ЈУ ОШ „Петар Петровић Његош“ Источна Илиџа.
24.05.2024.
Републички педагошки завод Републике Српске реализовао обуке за примјену новог Протокола за заштиту дјеце од насиља, занемаривања и злостављања
У периоду од 24. априла до 21. маја 2024. године Републички педагошки завод Републике Српске реализовао је обуке за примјену новог Протокола за заштиту дјеце од насиља, занемаривања и злостављања. Обуке су организоване за директоре, стручне сараднике и чланове мултисекторских тимова регија Бања Лука, Добој, Семберија, Бирач, Сарајевско-романијска и Херцеговина. Обуци је присуствовало 138 васпитно-образовних радника из 30 основих и средњих школа Републике Српске.
07.05.2024.
Ученицима из Републике Српске сребрна и бронзана медаља са одржане 41. математичке балканијаде
На 41. Математичкој балканијади одржаној у Варни од 27. априла до 2. маја ученици из Републике Српске Вук Јанковић и Андреј Крчмар остварили су одличан резултат и освојили сребрну медаљу (Вук Јанковић) и бронзану (Андреј Крчмар).

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica