Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

07.02.2014.
Обавјештења

Састанак радних група за модернизацију НПП-а за основно и средње образовање

Датум: 07.02.2014. године
 
 
ПРЕДМЕТ: Састанак радних група за модернизацију НПП-а за основно и средње образовање
 
Састанак је одржан 6. фебруара 2014. године у амфитеатру Техничке школе у Бањој Луци. Овом састанку су присуствовали чланови радних група за модернизацију НПП који долазе из школа широм Републике Српске.
Свечаном представљању чланова радних група присуствовао је министар просвјете и културе др Горан Мутабџија, који је у пленарном дијелу поздравио учеснике. Директор Републичког педагошког завода, др Предраг Дамјановић је присутне упознао са пословима и задацима радних група које раде на овој модернизацији.
На модернизацији наставних планова и програма за основну и средњу школу у Републици Српској у наредном периоду радиће велики број радних група од око 300 стручњака.
Састанку о модернизацији наставног плана и програма за основне и средње  школе присуствовали су представници ОСЦЕ-а, Агенције за предшколско, основно и средње образовање БиХ, Завода за уџбенике и наставна средства, Привредне коморе и Удружења послодаваца, универзитетски наставници, те инспектори-просвјетни савјетници.
 
 
 Представљање послова и задатака радних група које раде на модернизацији
 
Чланови радних група
 
Поздравно обраћање министра
 
Др Предраг Дамјановић, директор РПЗ-а, др Горан Мутабџија, министар просвјете и културе и др Здравко Марјановић, помоћник министра просвјете и културе
 
Чланови радних група

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Сајт Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica